top of page
Cactus Fields

NIEUWS

Hier vindt u alle aankomende activiteiten en meest recente nieuwsitems terug van Stichting Ambiente Feliz.

AANKOMENDE ACTIVITEITEN

SUMMER CAMP 2023

Tussen 17 en 28 juli participeren onze cliënten aan de jaarlijks terugkerende "summer camp". Dit jaar hoopt de stichting, met hulp van donateurs, diverse activiteiten te kunnen organiseren.  Denk aan een bezoek aan de bioscoop, casino, restaurant en nog veel meer! Wilt u graag een handje helpen als donateur of vrijwilliger? Neem contact met ons op en vraag naar mevrouw Althea Williams-Schmidt (directeur). 

NIEUWS

Leandra.jpg

NATIONALE VOLKSLIED EN VLAGGENDAG 2023

Maart 2023

Doetie.jpg

ARUBA DOET 2023

Maart 2023

DSC08767.jpg

WEB ARUBA NV IS SPONSOR PROJECT ARUBA  DOET 2023

Maart 2023

IMG-20220330-WA0042.jpg

OPENING 2DE WOONUNIT CAS BRIYANTE

April 2022

cryson en doetie_edited.jpg

ARUBA DOET 

Maart 2022

ru en rocco_edited.jpg

BEZOEK MINISTER VAN JUSTITIE EN SOCIALE ZAKEN

Maart 2022

in de wandelgang CB_edited.jpg

BEZOEK GOUVERNEUR VAN ARUBA AAN CAS BRIYANTE

Januari 2022

viering 35 jaar saf groep.jpg

VIERING 35 JAAR AMBIENTE FELIZ

Oktober 2021

IMG-20220402-WA0014_edited.jpg

OPENING LOCATIE CAS BRIYANTE

September 2021

NATIONALE VOLKSLIED EN VLAGGENDAG 2023

Op 18 maart 2023 heeft Cas Curason het Nationale Volkslied en Vlaggendag gevierd. Cliënten konden onder andere genieten van een mooie dans van dansgroep Danza Aruba. Onze enige echte Soca King 2023 Jair Dijkhoff heeft onze cliënten lekker laten swingen. En de heer Chido Marin en metgezel hebben met hun draaiorgel "Mi Adorada" de cliënten van tradionele muziek voorzien. 

Onze dank gaat uit naar allen die de viering zo bijzonder hebben gemaakt. Dank aan familie Lampe-Tromp voor de heerlijke hapjes, Click Print/Luxury voor alle decoratieve ballonnen, Marietje Printing voor de mooie t-shirts, Jair Dijkhoff, Chido Marin en metgezel, Danza Aruba en alle collega's die aan de activiteit hebben bijgedragen. 

ARUBA DOET 2023

Op 10 maart 2023 heeft de stichting op beide locaties geparticipeerd aan het grootste sociale event genaamd Aruba Doet.

Het woonhuis van locatie Cas Curason is aan de binnenkant geverfd met de hulp van 30 vrijwilligers van o.a. de Divi Resorts/Divi Impact en Aruba Bank. Er werd van 8 am tot 2 pm hard gewerkt onder een gezellige sfeer en het resultaat mag er wezen. Ook de cliënten hebben van hun dag genoten. Zij hebben de dag doorgebracht bij het zwembad en werden heerlijk verwend met een Surinaamse maaltijd. 

De cliënten van locatie Cas Briyante gingen gezellig op een bustrip. De eerste stop was Moomba Beach waar zowel de cliënten, begeleiders als vrijwilligers konden genieten van een heerlijk ontbijt. Daarna werd de weg vervolgd naar o.a. het Wilhelmina Park. Voor de lunch gingen ze langs Lola Taqueria waar iedereen werd getrakteerd op overheerlijke taco's.  

 

Aruba Doet 2023 was niet mogelijk zonder de geweldige inzet van al onze vrijwilligers en sponsors. Onze dank gaat daarom uit naar het Oranjefonds, WEB Aruba, AGW Tours, CERD NV, Branayr Cleaning Services, Craft/Lola Taqueria, Aruba Wine & Dine/Moomba Beach Restaurant en Oduber Agencies.

DSC08933.jpg

WEB ARUBA IS SPONSOR  ARUBA DOET 2023

Cas Curason participeert aan Aruba Doet 2023 en gaat het gehele woonhuis van binnen verven op 10 maart. Dankzij een donatie van WEB Aruba kan de stichting verf en verfmaterialen kopen, maar ook de vrijwilligers en cliënten een heerlijke lunch trakteren om zo het project een groot succes te maken! Masha danki aan WEB Aruba voor hun financiële steun van 2500 AWG! 
 

OPENING TWEEDE WOONUNIT
CAS BRIYANTE

Met de opening van de tweede woonunit voor personen met een (ernstig) meervoudige beperking is er op 1 april 2022 opnieuw een belangrijke stap gezet in de zorg voor deze personen. De tweede woonunit is bestemd voor cliënten van de leeftijd tussen 18 en 55 jaar die aangewezen zijn op intensieve zorg. De tweede woonunit kan residentiële opvang bieden aan 8 cliënten en kent een aantal nieuwe personeelsleden die het bestaande team zijn komen versterken. 

De opening werd gevierd met een lint ceremonie, hapjes, drankjes, muziek en veel belangstelling in de media. 

lint knippen_edited.jpg
_edited.jpg
clienten cb voor banner saf_edited.jpg
IMG-20220402-WA0026_edited.jpg

ARUBA DOET 2022

Aruba Doet 2022 vond plaats op 11 maart 2022. Elk jaar participeert Ambiente Feliz met het grootste sociale event op het eiland. In 2022 heeft de stichting voor het eerst Aruba Doet gevierd op locatie Cas Briyante in San Nicolaas waar alle cliënten konden genieten van een muzikale ochtend. Op Cas Curason in Santa Cruz hebben vrijwilligers hard gewerkt aan het verven van het exterieur van zowel het woonhuis als het bestuurskantoor.  Klussen zoals deze zijn niet mogelijk zonder de inzet van vrijwilligers die graag een handje willen helpen. Dank aan medewerkers van de Arubaanse Voetbal Bond, Ibisa en alle anderen die hun steentje hebben bijgedragen aan een succesvolle Aruba Doet 2022! 

BEZOEK MINISTER VAN JUSTITIE EN SOCIALE ZAKEN AAN AMBIENTE FELIZ

Op 23 maart 2022 heeft minister van Sociale Zaken en Justitie, de heer Rocco Tjon, de beide locaties van de stichting een bezoek gebracht. Dit in het kader van nadere kennismaking en een inventarisatie van de huidige noden onder de gesubsidieerde zorgaanbieders door de overheid.

Onder begeleiding van de voorzitter van het bestuur en de directeur bracht de minister als eerste een bezoek aan de locatie Cas Curason in Santa Cruz. Daar werd de minister rondgeleid door begeleiders die de visie en missie van de stichting presenteerden. De minister kreeg na de rondleiding een korte videopresentatie van de stichting te zien.

Daarna hij zijn bezoek aan de locatie Cas Briyante in San Nicolaas. Ook daar werd de minister rondgeleidt door medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse zorg. Zowel op de woonunits als op de dagbesteding. 

Na de rondleidingen heeft de minister samen met het bestuur en de directeur gezeten en gesproken over de huidige noden, wensen en behoeften van de stichting. Maar vooral ook hoe dit in de nabije toekomst de nodige aandacht dient te krijgen. De minister ziet graag meer invulling aan de samenwerking binnen het sociaal domein en concrete projecten die afgeleid zijn van het strategisch meerjarenplan van de stichting. 

BEZOEK GOUVERNEUR AAN
CAS BRIYANTE

De Gouverneur van Aruba, Zijne Excellentie Alfonso Boekhoudt, heeft op vrijdag 28 januari 2022 een werkbezoek gebracht aan Stichting Ambiente Feliz. 

Bij aankomst is Gouverneur Boekhoudt ontvangen door mevrouw Althea Williams-Schmidt (directrice) en mevrouw Suhail Croes (unithoofd Cas Briyante). Het welkomstwoord is gevoerd door de heer Reuben Tjon Sie Fat (bestuurslid). De Gouverneur heeft een presentatie bijgewoond over de omgang met cliënten en over de werkzaamheden van de stichting. Vervolgens heeft er een rondleiding plaatsgevonden in het complex en is er ter afsluiting van het werkbezoek een foto gemaakt voor het hoofdgebouw.

VIERING 35 JAAR AMBIENTE FELIZ

Op 27 oktober 2021 vierde de stichting haar 35-jarig bestaan. De hele maand oktober stond in het
teken van de viering. Er werden diverse activiteiten georganiseerd. Zowel voor het personeel, de cliënten als de genodigden op de dag zelf. 

Het personeel werd onder andere verwend met een stoelmassage en een uitje op de catamaran. Cliënten konden zich lekker laten verwennen bij de kapper, een overheerlijk ontbijt en een bustrip. De dag zelf stond in het teken van feest. In de ochtenduren werd er een Heilige mis bijgewoond in de Christelijke kerk van Santa Cruz.  Daaropvolgend was er een koffiemorgen, waar ook cliënten van Pasadia Briyo di Solo ons een bezoek brachten. In de avonduren konden cliënten, medewerkers en genodigden genieten van muziek onder begeleiding van onze vrienden van TheHotOnes band. 

De stichting heeft in de maand oktober ook haar nieuwe logo gepresenteerd en de nieuwe namen van beide locaties bekend gemaakt. Dit werd gedaan tijdens een persconferentie. De logo symboliseert een huis waar men bij elkaar komt om elkaar te ondersteunen. De kleuren geel symboliseren de boodschap van vertrouwen, vreugde, optimisme, groei, en het hebben van de kracht om samen duurzame zorg te realiseren. 

stoelmassage_edited.jpg
cas briyante kerk_edited.jpg
bustrip isabel_edited.jpg
clienten rond de taart_edited.jpg

OPENING LOCATIE CAS BRIYANTE

 

Op 10 september 2021 om 10 am werd officieël de nieuwe locatie Cas Curason geopend aan de Palisiaweg 100 in San Nicolaas. Een locatie speciaal bestemd voor personen met een (ernstig) meervoudige beperking die gebaat zijn bij intensieve zorg. 

In het bijzijn van alle genodigenden werd door de minister president, mevrouw Evelyn Wever-Croes, het lint geknipt.  Ex-minister van Sociale Zaken, de heer Glenbert Croes, was ook aanwezig.  Hij hield net als mevrouw Wever-Croes een korte toespraak waarin hun blijdschap over de realisatie van kwalitatieve zorg voor de doelgroep met een meervoudige beperking werd geuit.

Onder het genot van een hapje en een drankje konden genodigden even later genieten van steelpan muziek verzorgd door de heer Nico Connor. 

centro_cuido__2_edited.jpg
centro_cuido__3_edited.jpg
centro_cuido__1_large_edited.jpg
bottom of page