top of page
Cactus Fields

NIEUWS

Hier vindt u alle aankomende activiteiten en meest recente nieuwsitems terug van Stichting Ambiente Feliz.

AANKOMENDE ACTIVITEITEN

SUMMER CAMP 2024

Tussen 21 juli en 2 augustus participeren onze cliënten aan de jaarlijks terugkerende "summer camp". Dit jaar hoopt de stichting, met hulp van donateurs, diverse activiteiten te kunnen organiseren.  Denk aan een bezoek aan de bioscoop, casino, restaurant en nog veel meer! Wilt u graag een handje helpen als donateur of vrijwilliger? Neem contact met ons op en vraag naar mevrouw Althea Williams-Schmidt (directeur). 

20240315_112020.jpg

NIEUWS

20240321_131029.jpg

WORLD DOWN SYNDROME DAY 

Maart 2024

Jonathan.jpg

NATIONALE VOLKSLIED EN VLAGGENDAG

Maart 2024

PTAD2024-20 - Copy.jpg

ARUBA DOET 

Maart 2024

IMG-20220330-WA0042.jpg

OPENING 2DE WOONUNIT CAS BRIYANTE

April 2022

ru en rocco_edited.jpg

BEZOEK MINISTER VAN JUSTITIE EN SOCIALE ZAKEN

Maart 2022

in de wandelgang CB_edited.jpg

BEZOEK GOUVERNEUR VAN ARUBA AAN CAS BRIYANTE

Januari 2022

viering 35 jaar saf groep.jpg

VIERING 35 JAAR AMBIENTE FELIZ

Oktober 2021

IMG-20220402-WA0014_edited.jpg

OPENING LOCATIE CAS BRIYANTE

September 2021

WORLD DOWN SYNDROME DAY

Op 21 maart 2024 heeft Cas Curason samen met vrijwilligers van de Price Smart het internationale World Down Syndrome dag gevierd. Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan mensen met deze afwijking, maar ook aan de mensen die aan hen zorg verlenen. Het syndroom van Down is een aangeboren afwijking die gepaard gaat met een verstandelijke beperking, typerende uitwendige kenmerken en soms met bepaalde medische problemen. Het wordt veroorzaakt doordat het erfelijk materiaal van chromosoom 21 in drievoud voorkomt (in plaats van in tweevoud). Vandaar ook de datum van 21-3 voor 'Wereld Downsyndroom Dag'.

 De vrijwilligers, die voor het eerst de stichting hebben bezocht als vrijwilligers, hebben samen met de cliënten diverse activiteiten gedaan. Cliënten konden hun eigen "rock your socks" tekenen, karaoke zingen, dansen en nog veel meer. Onze dank gaat uit naar de enthousiaste vrijwilligers van de Price Smart voor hun inzet en de lekkere donaties van Ceres juice, gebak en pizza! Het was een geslaagde ochtend! 

NATIONALE VOLKSLIED EN VLAGGENDAG 2024

Op 18 maart 2024 heeft Cas Curason het Nationale Volkslied en Vlaggendag gevierd. Cliënten konden op beide locaties genieten van de tradionele "caha di orgel" oftewel draaiorgel en diverse activiteiten. 

Onze dank gaat uit naar allen die de viering zo bijzonder hebben gemaakt. Namens de cliënten van Cas Curason gaat de dank uit naar Domino's Pizza voor de heerlijke pizza, Centro Curason voor de donatie van rijst en salade, Cas di Cultura voor de lekkere snacks en mevrouw Vivian Maduro voor de mooie bloemen. Namens de cliënten van Cas Briyante gaat de dank uit naar de heer Arthur Kelly en vriend en Zeerovers voor de lekkere lunch. 

De stichting spreekt ook waardering uit voor Minister Ursel Arends en Marietje Printing voor de mooie t-shirts en alle collega's die aan de activiteiten hebben bijgedragen. 

ARUBA DOET 2024

Op 15 maart 2024 heeft de stichting meegedaan aan het grootste sociale event genaamd Aruba Doet.

De sociale klus vond plaats op Parke Arawa waar cliënten van zowel Cas Curason als Cas Briyante, medewerkers van Ambiente Feliz en vrijwilligers van de DMC De Palm Tours konden genieten van een heerlijke ochtend gevuld met diverse spelen, muziek, zwemmen en een overheerlijke lunch.

Aruba Doet 2024 was niet mogelijk zonder de geweldige inzet van al onze vrijwilligers en sponsors. Onze dank gaat daarom uit naar de vrijwilligers van De Palm Tours die met hun enthousiasme de cliënten een onvergetelijke ochtend wisten te bezorgen. Onze enorme waardering gaat ook uit naar de heren Lee Croes en Angel Maduro die met hun muziek voor een gezellige sfeer hebben gezorgd. Een bijzonder dank aan onze colega Giandra en familie Leon voor de bereiding van de overheerlijke maaltijd. 

Dank aan het Oranjefonds, Seaview Investments, Quick Electrical Services, Parke Arawa en De Palm Tours voor hun bijdrage. 

OPENING TWEEDE WOONUNIT
CAS BRIYANTE

Met de opening van de tweede woonunit voor personen met een (ernstig) meervoudige beperking is er op 1 april 2022 opnieuw een belangrijke stap gezet in de zorg voor deze personen. De tweede woonunit is bestemd voor cliënten van de leeftijd tussen 18 en 55 jaar die aangewezen zijn op intensieve zorg. De tweede woonunit kan residentiële opvang bieden aan 8 cliënten en kent een aantal nieuwe personeelsleden die het bestaande team zijn komen versterken. 

De opening werd gevierd met een lint ceremonie, hapjes, drankjes, muziek en veel belangstelling in de media. 

lint knippen_edited.jpg
_edited.jpg
clienten cb voor banner saf_edited.jpg
IMG-20220402-WA0026_edited.jpg

BEZOEK MINISTER VAN JUSTITIE EN SOCIALE ZAKEN AAN AMBIENTE FELIZ

Op 23 maart 2022 heeft minister van Sociale Zaken en Justitie, de heer Rocco Tjon, de beide locaties van de stichting een bezoek gebracht. Dit in het kader van nadere kennismaking en een inventarisatie van de huidige noden onder de gesubsidieerde zorgaanbieders door de overheid.

Onder begeleiding van de voorzitter van het bestuur en de directeur bracht de minister als eerste een bezoek aan de locatie Cas Curason in Santa Cruz. Daar werd de minister rondgeleid door begeleiders die de visie en missie van de stichting presenteerden. De minister kreeg na de rondleiding een korte videopresentatie van de stichting te zien.

Daarna hij zijn bezoek aan de locatie Cas Briyante in San Nicolaas. Ook daar werd de minister rondgeleidt door medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse zorg. Zowel op de woonunits als op de dagbesteding. 

Na de rondleidingen heeft de minister samen met het bestuur en de directeur gezeten en gesproken over de huidige noden, wensen en behoeften van de stichting. Maar vooral ook hoe dit in de nabije toekomst de nodige aandacht dient te krijgen. De minister ziet graag meer invulling aan de samenwerking binnen het sociaal domein en concrete projecten die afgeleid zijn van het strategisch meerjarenplan van de stichting. 

BEZOEK GOUVERNEUR AAN
CAS BRIYANTE

De Gouverneur van Aruba, Zijne Excellentie Alfonso Boekhoudt, heeft op vrijdag 28 januari 2022 een werkbezoek gebracht aan Stichting Ambiente Feliz. 

Bij aankomst is Gouverneur Boekhoudt ontvangen door mevrouw Althea Williams-Schmidt (directrice) en mevrouw Suhail Croes (unithoofd Cas Briyante). Het welkomstwoord is gevoerd door de heer Reuben Tjon Sie Fat (bestuurslid). De Gouverneur heeft een presentatie bijgewoond over de omgang met cliënten en over de werkzaamheden van de stichting. Vervolgens heeft er een rondleiding plaatsgevonden in het complex en is er ter afsluiting van het werkbezoek een foto gemaakt voor het hoofdgebouw.

VIERING 35 JAAR AMBIENTE FELIZ

Op 27 oktober 2021 vierde de stichting haar 35-jarig bestaan. De hele maand oktober stond in het
teken van de viering. Er werden diverse activiteiten georganiseerd. Zowel voor het personeel, de cliënten als de genodigden op de dag zelf. 

Het personeel werd onder andere verwend met een stoelmassage en een uitje op de catamaran. Cliënten konden zich lekker laten verwennen bij de kapper, een overheerlijk ontbijt en een bustrip. De dag zelf stond in het teken van feest. In de ochtenduren werd er een Heilige mis bijgewoond in de Christelijke kerk van Santa Cruz.  Daaropvolgend was er een koffiemorgen, waar ook cliënten van Pasadia Briyo di Solo ons een bezoek brachten. In de avonduren konden cliënten, medewerkers en genodigden genieten van muziek onder begeleiding van onze vrienden van TheHotOnes band. 

De stichting heeft in de maand oktober ook haar nieuwe logo gepresenteerd en de nieuwe namen van beide locaties bekend gemaakt. Dit werd gedaan tijdens een persconferentie. De logo symboliseert een huis waar men bij elkaar komt om elkaar te ondersteunen. De kleuren geel symboliseren de boodschap van vertrouwen, vreugde, optimisme, groei, en het hebben van de kracht om samen duurzame zorg te realiseren. 

stoelmassage_edited.jpg
cas briyante kerk_edited.jpg
bustrip isabel_edited.jpg
clienten rond de taart_edited.jpg

OPENING LOCATIE CAS BRIYANTE

 

Op 10 september 2021 om 10 am werd officieël de nieuwe locatie Cas Curason geopend aan de Palisiaweg 100 in San Nicolaas. Een locatie speciaal bestemd voor personen met een (ernstig) meervoudige beperking die gebaat zijn bij intensieve zorg. 

In het bijzijn van alle genodigenden werd door de minister president, mevrouw Evelyn Wever-Croes, het lint geknipt.  Ex-minister van Sociale Zaken, de heer Glenbert Croes, was ook aanwezig.  Hij hield net als mevrouw Wever-Croes een korte toespraak waarin hun blijdschap over de realisatie van kwalitatieve zorg voor de doelgroep met een meervoudige beperking werd geuit.

Onder het genot van een hapje en een drankje konden genodigden even later genieten van steelpan muziek verzorgd door de heer Nico Connor. 

centro_cuido__2_edited.jpg
centro_cuido__3_edited.jpg
centro_cuido__1_large_edited.jpg
bottom of page